Dichterscollectief op TV bij EenVandaag

Hieronder vindt u de link naar de TV programma EenVandaag (klik op de groene letters)
Dichterscollectief op bezoek bij Poetry-slam in Utrecht op uitnodiging van EenVandaag.
Bij slamgedichten is humor erg belangrijk. En laten de dichters van het klassieke dichterscollectief “Niet Zwichten maar dichten” dat nu ook erg belangrijk vinden in poezië. Maar waar de twintigers in Utrecht experimenteren met taal en vorm, houdt het dichterscollectief zich op de Piet Paaltjensstraat in Hengelo zo veel mogelijk vast aan oudere dichtvormen. “Wij zijn klassieke dichters. Ik houd ervan als poëzie diepgang heeft. Een van de dichters die mij erg inspireert is Vasalis” , vertelt Isis Zengerink, een van de oprichtsters van het collectief. Toch is het dichterscollectief erg benieuwd naar de nieuwe dichtvormen.
Dichterscollectief “Niet Zwichten maar Dichten” was op TV bij Een Vandaag op donderdag 25 januari om 18.15 uur.
Op 25 januari 2018 werd er aandacht besteed aan de NK Poetry Slam 2018 in Utrecht.
In aanloop van dit evenement zijn er opnames gemaakt van het Dichterscollectief “Niet Zwichten maar Dichten”  te Hengelo.

 

11-06-2017

Gedichten en muziek in de tuin van het Bussemakerhuis

Een mooie, warme middag, gedichten van leden Niet Zwichten maar Dichten, muziek van Marlijne Jans en rozen. Een goed combinatie.

Isis Zengerink en Jans Renken lazen gedichten voor uit eigen werk. Isis Zengerink begint met een klein aanloopgedicht en verhaalt daarna over cijfers: `Ik spreek het cijfer toe`.  Al haar gedichten licht ze even met een kort woordje toe. Isis laat haar gedichten  graag voor zichzelf spreken.

Jans Renken is een totaal andere dichter. Speciaal voor vandaag heeft hij twee gedichten over rozen geschreven. Tenslotte is deze middag ook in het kader van de grote zomertentoonstelling `De rozenkoningin`. Het kleine gedicht over de pijn van de roos is aangenaam: het is toch wat als je niet een mooie grote Engelse roos bent maar een nederig Netelroosje.

Isis Zengerink draagt een paar Koan gedichten voor.

Jans Renken laat horen dat ook over iets heel kleins als een grasspriet een gedicht valt te maken.

Muziek

Marlijne Jans pakt haar gitaar en ze laat zelfgemaakte liedjes en een paar covers horen. Het klinkt wonderwel. Marlijne studeert bij Bert Reerink aan de Muziekschool Borne en ze is bijna klaar met haar studie Pedagogische Wetenschappen in Nijmegen. Haar onderzoek gaat ze nog afronden.

Verhalen

Tot slot worden ook verhalen verteld. Isis Zengerink draagt haar verhaal ‘Bie’j doar mien meaken’ voor in het Twents.
Hiermee werd ze genomineerd door Overijssel Verwoord en ontving de 2e Overijsselse prijs voor het korte verhaal in de streektaal.

Jans Renken vertelt het verhaal over de ‘Hond in de pot’.

Anderhalf uur duurt de samenkomst deze middag en die uurtjes zijn rijk gevuld. De tuin verdient een groot publiek en de aanwezigen hebben genoten van het gebodene.

 Copyright foto’s: Annemie Mulders  van  BorneBoeit.nl