Isis Zengerink

Oprichter dichterscollectief ‘Niet Zwichten maar Dichten’ in mei 2014 samen met Marijke Agterbosch, Ingrid de Vos- Hommel en Emma-Sohie Ekelmans. Isis was voorzitter, thans bestuurslid. Zij bracht mede het Schrijverscafé in Hengelo tot stand (2014).

Publicaties, nominaties

Genomineerd stadsdichter Hengelo (2014)

Gedichtenbundel ‘Skyline’ (2015) – Gedichten over stad, streek en dorp –  samen met dichters uit Nederland en Vlaanderen. Uitgeverij Kontrast.

Gedichtenbundel ‘Tijdspanne’ (2016) uitgebracht door het dichterscollectief ‘Niet Zwichten maar Dichten’.

Genomineerd in de provincie door ‘Overijssel Verwoord’  in de categorie ‘Beste korte verhaal in de streektaal’, getiteld:         ‘Bi’j doar mien meak’n? Tweede plaats (2016)

Biografische roman ‘In de Ploai’ (2016) – Het leven van Hanna Exterkate-Duis – waarin Isis het levensverhaal van haar grootmoeder te boek stelt over diens grote gezin op het Twentse platteland in de roerige twintigste eeuw.

 Ingrid de Vos-Hommel

Mede-oprichter van het Dichterscollectief in mei 2014. Ingrid is thans voorzitter van onze Stichting.

Publicaties

Gedichtenbundel ‘Tijdspanne’ (2016) uitgebracht door het dichterscollectief ‘Niet Zwichten maar Dichten’

Gedichtenbundel ‘Alles is dichtbij’ (2017)

 Marieke Zijlstra-Derksen

Lid van ons Dichterscollectief sinds 2016. Ze is al langer betrokken en draagt bij aan de organisatie.

Publicatie

Gedichtenbundel ‘Zandloperdichters’ (2014-2015) samen met andere zogenoemde zandloperdichters. Bundel uitgebracht door dichterscollectief  ‘Niet Zwichten maar Dichten’.

 Jans Renken

Lid van ons dichterscollectief sedert februari 2017. Vanaf het eerste uur toonde Jans zich betrokken bij het dichterscollectief.

Hij fotografeert en rubriceert. Jans is onze webmaster. Hij stond aan de wieg van de oprichting van het Schrijverscafé in Hengelo (2014) en maakt er sindsdien deel van uit.

Publicatie

Gedichtenbundel ‘Zandloperdichters’ (2014-2015) samen met andere zogenoemde  zandloperdichters. Bundel uitgebracht door dichterscollectief ‘Niet Zwichten maar Dichten’.